Zeleninové saláty
Zeleninový salát s balzamikovým vinným octem nebo smatanovou omáčkou, 3-4 porce
Na oleji osmažíme jednu střední cibuli nakrájenou na jemno. Po změknutí přidáme šest nakrájených žampionů. Vše osolíme, opepříme a necháme 3 minuty povařit.
Mezitím si nakrájíme jednu okurku, přidáme jednu malou lahvičku zelených oliv nakrájených na půlky, jedno balení cherry rajčat a nakonec špetku bazalky,oregana a muškátového oříšku. Do takto připraveného základu lze přidat i těstoviny. Jinak se žampiony s cibulkou smíchají se zeleninou.
Na zálivku je potřeba dvou lžic balzamikového vinného octa, dvou lžic olivového nebo slunečnicového oleje a nakonec půl lžičky cukru na zjemnění. Vše se promíchá a nalije na salát.
Smetanová omáčka se připraví ze smícháním zakysané smetany s lžičkou citronové šťávy, špetkou soli a jedním stroužkem česneku. Smetanová omáčka lze zkombinovat se zálivkou. Jako přílohu lze zvolit bagetky.